Banda LED, una dintre cele mai inedite și moderne soluții pentru iluminat

Banda cu LED este considerată a fi una dintre cele mai moderne soluții pe care le putem oferi locuinței, zonelor de birouri, dar și spațiilor exterioare, având un efect cu totul deosebit.

Indiferent dacă vorbim despre iluminatul interior sau despre cel exterior, putem spune cu siguranță că în ambele situații acesta joacă un rol important în funcționalitatea și estetica spațiilor, dar și în protecția mediului înconjurător.

Dacă în trecut se punea foarte mult accentul pe funcționalitate atunci când venea vorba de iluminat, în zilele noastre oamenii caută să facă alegeri cât mai bune și mai echilibrate, încearcă să aibă în vedere atât estetica cât și utilizarea unor corpuri de iluminat care sunt prietenoase cu mediul înconjurător și care integrează tehnologii moderne.

Benzile cu LED sunt plăci de circuite flexibile care conțin diode ce emit lumina la trecerea curentului electric prin ele și alte componente care, de obicei, vin pe un suport adeziv. Sunt utilizate pentru iluminatul decorativ, iluminatul de fundal sau iluminatul de accent. Benzile LED sunt făcute atât pentru interior cât și pentru exterior. Benzile LED neacoperite, sunt integrate la factorul de protecție IP20, ceea ce înseamnă că nu au protecție la apă și rezistența lor mecanică este una scăzută. Benzile LED acoperite cu o placă subțire de epoxid sau silicon termoreductor, care protejează circuitul de contactul direct cu apa, pot fi clasificate cu factor de protecție IP44 sau IP65, dacă se realizează conexiuni sigilate. De asemenea rezistența mecanică va crește. În toate cazurile, benzile LED sunt dotate cu un strat de dublu adeziv, pentru a putea fi lipite de pereți, uși, etc.

Benzile LED, ajutorul tău de nădejde în a crea efecte ambientale unice

Benzile LED sunt atât de populare în momentul actual, deoarece ne permit să cream niște efecte ambientale de neegalat. Ele sunt utilizate foarte mult cu scopul de a evidenția anumite zone sau spații ale unei încăperi. De foarte multe ori, benzile LED sunt utilizate pentru a evidenția anumite piese de mobilier, accesorii sau chiar opere de artă. În plus, benzile LED pot avea și o varietate de culori, astfel că poți oferi încăperilor și o ambianță variată, în funcție de tipurile de activitate desfășurată. Efectele generate de benzile LED sunt unele deosebite, acesta fiind principalul motiv pentru care sunt o alegere foarte popular în rândul designerilor de interioare.

Tehnologie rezistentă

Spre deosebire de iluminatul incandescent, tehnologia LED, unde este inclusă și banda LED, este una concepută special pentru a rezista foarte mult.

Un bec LED poate rezista până la 50.000 de ore, iar când vine vorba de eficiența energetică exprimată în procente, sistemele de iluminat cu LED folosesc cu aproximativ 75% mai puțină energie decât becurile incandescente.

Fixare ușoară și rapidă

Un alt avantaj al benzilor LED este că ele sunt foarte ușor de fixat, datorită benzilor adezive cu care sunt echipate. Practic, singurul lucru pe care trebuie să îl faci, este să lipești banda LED în locul pe care vrei să îl evidențiezi și să o conectezi la priză. Astfel vei scăpa de cabluri întinse prin toată locuința, pereți sparți etc.

 

Articole similare