Iluminatul inteligent

Iluminarea inteligentă este o iluminare pe care o puteți controla dintr-o aplicație, de obicei pe telefonul dumneavoastră inteligent.

Aplicația vă permite să schimbați luminozitatea becurilor, iar dacă becurile au LED-uri colorate, puteți să le schimbați și culorile. Acest lucru deschide o lume întreagă de posibilități, pe care s-ar putea să le numiți rețete ușoare: s-ar putea să aveți o rețetă ușoară pentru vizionarea de filme, alta pentru o cină romantică sau o rețetă pentru lectură.

Trecerea de la o rețetă la alta este la fel de simplă ca atingerea unui smartphone sau ca strigatul la asistentul personal preferat activat prin voce.
Iluminarea inteligentă înseamnă că luminile sunt controlate prin diferite moduri, altele decât comutatoarele. Luminile sunt controlate de aplicația mobilă, dispozitivele de asistență vocală, cum ar fi Alexa, Siri și Google Assitant etc.

Iluminatul inteligent utilizează, în general, o rețea fără fir (radio) de tip mesh (Wireless Mesh Network), unde fiecare bec inteligent se conectează fără fir la cel mai apropiat vecin.

Această rețea este controlată de un hub care se conectează la routerul dumneavoastră, permițându-le celorlalte dispozitive în rețea, cum ar fi telefonul sau tableta dumneavoastră să comunice cu becurile dumneavoastră.
Iluminatul inteligent este una dintre cele mai importante soluții de iluminat pentru furnizarea de soluții atât în interior cât și în exterior, cu produse de ultimă tehnologie, cum ar fi LED-uri, corpuri de iluminat, becuri fluorescente și altele. 

Articole similare